Projekt „Tablet od srdce“ a život v Domě pokojného stáří svaté Ludmily v době koronaviru
29. dubna 2020 Rurika B

Senioři v Domě pokojného stáří svaté Ludmily v Chabařovicích obdrželi tablet, a to díky společnosti Philip Morris ČR a.s. ve spolupráci s Asociací poskytovatelů sociálních služeb ČR a Nadací Charty 77, která spustila, za přispění dalších partnerů Mall.cz, Vodafone a deník BLESK, unikátní projekt „Tablet od srdce.“ Díky tomuto projektu je možné našim klientům zprostředkovat kontakt s jejich rodinami a blízkými v této nelehké době, kdy kvůli koronaviru v domově panují přísná nařízení. Tablet také pomáhá zpestřit volné chvíle například poslechem hudby nebo sledováním groteskních videí.

Kvůli šíření koronaviru a zamezení nákazy musí být klienti na pokojích a minimalizovat kontakty s dalšími klienty. Návštěvy jsou zakázané, veškeré povrchy jsou několikrát za den dezinfikovány, stejně jako balíčky, které posílají rodinní příslušníci klientům. Personál po celý den využívá ochranné pomůcky.

Jsme rádi, že počasí nám umožňuje pobyt na zahradě, kde klienti mohou dočerpat energii a trochu optimismu pro lepší zítřky, ale i zde se neobejdeme bez bezpečnostních opatření- dodržování rozestupů a nošení roušek.

Doslova ze dne na den se změnil život v domově kvůli opatřením proti koronaviru. Proto jsme rádi, že v této nelehké době se prokázala solidarita a soudržnost občanů z Chabařovic, kteří nám dodávali šité roušky. Solidarita se prokázala i od spousty dalších občanů či firem a společností a i jim patří velké díky.