Tříkrálová sbírka 2024

banner_780x490_obecny

Kasičky zapečetěny, v lednu vyrážíme do ulic

V pondělí 13. prosince 2023 jsme zapečetili kasičky Tříkrálové sbírky. Magistrát města Ústí nad Labem zastupovala paní Lucie Vysoudilová, a za Charitu Ústí nad Labem byla přítomna paní ředitelka Bc. Martina Jonášová, MBA.

Všechny kasičky, s kterými vyrazíme do ulic, musí být úředně zapečetěny místně příslušným úřadem, a zároveň razítkem Charity Ústí nad Labem. Pro jasnou identifikaci jsou také opatřeny nálepkou se znakem Charity ČR.

DSC06263
DSC06229

Koledníky Charity Ústí nad Labem potkáte na Ústecku v období 1. – 14. ledna. Výtěžek je určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným skupinám lidí, a to zejména v regionech, kde sbírka probíhá. Charita Ústí nad Labem v letošním ročníku Tříkrálové sbírky vybírá příspěvky na své zařízení Centrum pro rodinu Ovečka na podporu nízkopříjmových rodin a Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Tykadlo. Příspěvkem do tříkrálové kasičky podporujete také projekt pro handicapované děti ze ZŠ Vojnovičova a aktivity Farnosti Trmice pro nízkopříjmové rodiny.

Žehnání koledníkům Tříkrálové sbírky proběhne v Kostele Nanebevzetí Panny Marie v Ústí nad Labem ve čtvrtek 4. ledna od 15 hodin.

Koledníci Tříkrálové sbírky také navštíví hejtmana Ústeckého kraje, primátora Statutárního města Ústí nad Labem a starosty jednotlivých městských částí.

Ve středu 10. ledna od 17 hodin pořádáme ve spolupráci se ZUŠ Evy Randové a Muzeem města Ústí nad Labem tradiční Tříkrálový koncert, který se bude konat v Císařském sále Muzea Ústí nad Labem. Vstup zdarma

Do koledování na Ústecku se zapojí dobrovolníci z řad žáků základních škol na Ústecku a ústeckých rodin.

QR 3k 2024

Přímá podpora Tříkrálové sbírky 2024
Charity Ústí nad Labem

Do 31. 1. 2024 můžete zaslat příspěvek Charitě Ústí nad Labem také pomocí QR kódu.

Děkujeme!

Kontakt: