4. prosince 2020 Rurika B

Povolené návštěvy

V návaznosti na karanténní opatření a mimořádná opatřeními MZ ČR stanovují se od soboty 5. 12. 2020 do odvolání níže uvedená pravidla pro návštěvy Domu pokojného stáří sv. Ludmily. (dále jen Domov).    

  • Všechny osoby, které se zúčastní návštěvy v zařízení, musí předložit doklad vystavený laboratoří, odběrovým centrem nebo praktickým lékařem o tom, že absolvovaly nejpozději 48 hodin před zahájením návštěvy RT-PCR vyšetřeni nebo POC test na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 s negativním výsledkem a doloží o tom doklad,
  • Nebo předloží písemný doklad vystavený praktickým lékařem, že po dobu 90 dnů přede dnem návštěvy prodělaly onemocnění COVID-19.
  • Návštěvy budou probíhat v uvedených dnech a hodinách:
    Po-Ne od 8:00 – 18:00 h
    Maximální počet: 2 osoby
  • Návštěva musí respektovat a dodržovat všechna nařízená hygienická opatření. Při vstupu od budovy musí návštěva mít respirátor FFP2 vydezinfikovat ruce, předložit výsledek testu (negativní), nechat si změřit teplotu, podepsat čestné prohlášení.
    Po celou dobu musí mít návštěva zakrytá ústa a nos
    Respirátor domov neposkytuje.
  • V případě, že návštěva bude mít tělesnou teplotu vyšší než 37oC, nebo bude mít příznaky respiračního onemocnění, nebude ji umožněn vstup do objektu Domova. Tato pravidla jsou závazná pro všechny návštěvy klientů Domova. V případě jejich nerespektování může být návštěva vykázána z areálu Domova nebo může být přivolána Městská policie.
  • V souladu s GDPR informujeme, že o návštěvě zpracováváme osobní údaje uvedené v potvrzení o testu, datum a čas návštěvy (příchod a odchod), jméno a příjmení klienta, ke kterému návštěva přišla, a v případě, že tělesná teplota návštěvy je 37 °C a vyšší, tak i tuto hodnotu. Tyto osobní údaje jsou archivovány v souladu se Spisovým a skartačním řádem Domova.
  • V možnostech domova není možné provádět návštěvám POC test na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2.