DĚTSKÝ DEN Domu svatého Materny Zobrazit fotogalerii
4. června 2020 Rurika B

DĚTSKÝ DEN Domu svatého Materny

Dne 3. 6. 2020 se konal Dětský den na zahradě Domu sv. Materny, který byl zároveň pořadatelem této akce. Dětský den se nesl v duchu tématu Disneyland aneb „z pohádky do pohádky“. Pohádkové postavičky, které byly ztvárněny samotnými pracovníky organizace, provázely děti po celou dobu konání této akce, která probíhala od 13:00 přibližně do 16:00 h.

Celou akci zahájil vedoucí Domu sv. Materny - Karel Karika, který přivítal všechny přítomné rodiny s dětmi a zároveň poděkoval za účast. Při vstupu dostalo každé dítě kartičku, na kterou sbíralo razítka za úspěšné splnění úkolů na jednotlivých stanovištích. Děti se mohly účastnit soutěží jako např. malování pohádkových postaviček, skákání v pytli či hodu na cíl. Součástí programu byla také možnost malování na obličej či focení s pohádkovými postavičkami a především vyhlášení soutěží. Děti tak měly možnost po nasbírání všech razítek získat odměnu a diplom za účast.

Dětského dne se účastnily rodiny s dětmi ze širokého okolí Střekova a mnoha dalších lokalit, jako např. Klíše, Krásné Březno, Předlice či Mojžíř. Účast tedy byla neočekávaně vysoká(více jak 100 dětí) a otevřela tak cestu bližním, kteří by k nám cestu jinak zřejmě nenašli. Tato setkání nejsou jen sociálního charakteru, ale mají i společenský dopad. Dětského dne se účastnil také samotný ředitel Oblastní charity Ústí nad Labem - Ing. Rostislav Domorák i náměstek pro sociální služby, cestovní ruch a zahraniční styky Mgr. Tomáš Vlach. Pro velký úspěch budou podobné akce opakovány. Další akce se koná 19.6. a můžete se těšit na charitativní bazar v Domě svatého Materny na zahradě od 10 hodin.

 

Karel Karika a pracovnice Domu svatého Materny